Paranormal la Rapa Diavolului

Nu uitati sa distribuiti materialele care va plac, contribuiti astfel la mentinerea in viata a acestui site. Va multumim !
Râpa Diavolului este situată într-o pădure dintr-o localitate izolată din Prahova. Legat de ea circulă de ani buni legende şi poveşti despre existenţa unei comori păzită cu străşnicie de duhuri necurate, cu corp de om şi capete de animale. Cei care au încercat să ajungă la tezaur şi-ar fi pierdut minţile, inclusiv preoţii care ar fi încercat să sfinţească locul. Alţi temerari vorbesc despre existenţa unui portal interdimensional 

. În satul Poiana Trestiei, din comuna Cosminele, locul unde „până şi vulturul întoarce“ există un loc aflat pe harta celor mai misterioase 10 destinaţii din România: Râpa Diavolului. 

Râpa respectivă este situată pe o pantă abruptă pe coama unui deal împădurit din satul Poiana Trestiei, destinaţia fiind similară ca atractivitate, pentru amatorii de paranormal şi senzaţional, cu Pădurea Hoia Baciu din Cluj. 

Celebritatea Râpei Diavolului a venit după ce legendele şi poveştile întreţinute de localnici s-au propagat din gură în gură, iar ulterior şi în spaţiul virtual, „rădăcinile“ renumelui paranormal al locului având două variante care vorbesc fie despre haiduci, fie despre vechii daci.

 Prima spune că preoţii dacilor ar fi făcut aici ritualuri în care invocau spiritele naturii pentru protecţie. Printre aceste forţe au fost şi duhuri necurate care ar fi rămas în zonă şi „reacţionează“ când cineva le încalcă teritoriul. Sau că energiile adunate aici de ritualuri sunt încă foarte puternice, iar spiritele pădurii apără locul de intruziuni.

 Cealaltă variantă vorbeşte despre faptul că duhuri rele păzesc o comoară îngropată aici de haiduci asupra căreia a fost aruncat un blestem teribil. Doar cel care are curajul de a dormi lângă râpă, sub cerul liber, va primi în vis instrucţiunile pentru a ajunge la comoară. Chemarea comorii a fost irezistibilă pentru mulţi, mai ales că localnicii spun că, uneori, deasupra Râie Diavolului se văd flăcări albastre emanate de metalul ascuns. Doar că temerarii au sfârşit foarte prost, şi-au pierdut minţile sau au fost găsite după zile întregi, cu privirile rătăcite. 

În timpul nopţilor petrecute la râpă, aceştia ar fi văzut creaturi ciudate cu chipuri de animale, tauri, şi corpuri umane. 

Nici măcar încercarea a trei preoţi din zonă de a sfinţi locul nu a avut rezultat. Slujba a fost făcută înainte de al Doilea Război Mondial, iar la scurt timp după ritualul de exorcizare, oamenii Domnului au sfârşit cu minţile pierdute, ca cei care au încercat să găsească comoara. 

 „O creatură ciudată, în chipul unui satir, privea de pe marginea râpei către noi“



 Poveştile misterioase au atras în zonă şi numeroşi turişti. De altfel, Râpa Diavolului are un site dedicat şi chiar un „cont“ pe Facebook, unde sunt organizate excursii la râpă în timpul nopţilor de Sânziene sau vara, când se poate înnopta la cort. Mulţi temerari care au înnoptat lângă râpă şi au relatat în spaţiul virtual experienţele vorbesc despre foşnete şi zgomote ciudate în puterea nopţii sau de faptul că li s-a zgâlţâit cortul în mod inexplicabil.

 „Mânat de dorinţa de a afla mai multe despre acest loc, am pornit o expediţie alături de alte cinci persoane către misteriosul loc. Drumul din satul Poiana Treistiei şi până la râpă se dovedeşte anevoios, căci după ce traversezi islazul satului trebuie să cobori prin pădure o pantă inclinată pentru a lua pieptiş un alt deal, destul de abrupt, în vârful căruia se află locul cu pricina. Ajunşi la faţa locului, remarcăm prezenţa unei cruci care aminteşte de moartea unui om, probabil vreun ghinionist care şi-a încercat norocul şi a vrut să dezgroape comoara. Lângă cruce se află trei gropi, care arată ca şi cum cei care au săpat pentru ele le-au abadonat înainte de a termina treaba. Odată cu lăsarea serii, aşteptăm înfriguraţi apariţia duhurilor.

 Locul pare înconjurat de magie şi sunete nedesluşite au început să se audă în jurul corturilor. Evident, pot fi doar mişcările frunzelor în bătaia vântului. Până la miezul nopţii am stat liniştiţi, căci părea că totul se încadrează în limitele normalului. Lucrurile au luat, însă, o alta întorsătură în momentul în care zgomotele au început să se intensifice. În mod clar, se auzeau paşi apăsaţi în frunzişul pădurii şi frunzele se mişcau ca şi cum ar fi fost mişcate de forţe nevăzute. Speriaţi de întorsătura pe care au luat-o evenimentele, ne-am hotărât să ne retragem în corturi. Manifestările au căpătat amploare şi corturile au început să fie mişcate uşor de mâini nevăzute. La intervale regulate, corturile erau zguduite de bătăi ritmice şi zgârieturi, care nu puteau fi puse în nici un caz pe seama vântului“, se relatează pe www.spiritelenaturii.go.ro.

 În aceeaşi poveste, unul dintre participanţii la expediţie povesteşte că a avut un vis bizar. „O creatură ciudată, în chipul unui satir, privea de pe marginea râpei către noi, ca şi cum ar fi supravegheat locul. Apărea ca un om cu cap de capră, cu copite şi o coadă bifurcată la vârf. În jurul corturilor se aflau o mulţime de omuleţi mici, caraghioşi, care trăgeau de corturi şi băteau cu beţe în frunzişul pădurii“.

 O a treia variantă, agreată de pasionaţii fenomenelor extraterestre, spune că la Râpa Diavolului este un portal interdimensional şi că în zonă îşi fac apariţia OZN-uri. 

 De partea ştiinţei Valentin Dumitrescu, proprietarul locului, nu crede în poveştile localnicilor şi ale turiştilor şi se situează de partea ştiinţei. În intervenţiile sale la articole de pe internet, acesta spune că îşi cunoaşte destul de bine locul şi că a dormit noaptea la râpă, dar singurele zgomote pe care le-a auzit sunt cele scoase animale, pe care le-a văzut în thermal vision.

 „Îi înţeleg pe cei care se duc acolo datorită faimei locului. Acolo nu se afla nimic îngropat şi am verificat cu ocazia unui survey făcut pentru a căuta gaze naturale în zonă. Mă deranjează în schimb că în ultimii ani au venit foarte mulţi care au distrus locul. Vegetaţia de pe marginea râpei s-a dus, era un loc frumos. Dacă va continua această practică vor fi nevoit să restricţionez accesul pentru că mulţi fac focul şi nu au nici măcar decenţa să îl stingă“, scrie proprietarul. 

De aceeaşi partea se situează şi primarul comunei Cosminele, Corneliu Anton. „Noi îi spunem Râpa Scaunului locului aceluia, este un loc de orientare în sat, situat într-o zonă foarte pitorească. Cred că renumele acesta i se trage de la oamenii care şi-au ridicat case vacanţă în sat şi turiştilor care ajung aici cu cortul. De mic copil am mers prin pădurea aceea şi nu am văzut nimic paranormal. Sunt legende după părerea mea, fiecare are voie să creadă ce vrea“, ne-a spus primarul Anton.

 În ciuda acestor păreri, renumele Râpei Diavolului şi a fenomenelor care se petrec acolo continuă să suscite imaginaţia, iar pasionaţii speră ca vreodată misterul zonei să fie lămurit.

adevarul.ro