10 metode prin care poti scapa de mahmureala


Zilele de sărbătoare te pot determina să depăşeşti măsura şi să consumi ceva mai mult alcool. După un grătar şi un mic, berea alunecă mai uşor. Totuși mahmureala care vine după este partea cea mai detestată de petrecăreți. Vezi zece modalități efeciente și rapide de a-ți reveni la normal după o petrecere.

1. Mănâncă murături. Sarea este un mineral de care organismul tău are nevoie după o noapte grea. Zeama de varză (moarea) face adevarate miracole, când vine vorba despre mahmureală. Dacă nu ai la dispoziţie sau nu-ţi place, bea un pahar de apă cu sare.

2. Bea oţet de mere. O cantitate de100 ml de oţet de mere are acelaşi efect ca şi o cană de zeamă de varză murată. Un remediu care nu e prea plăcut la gust, dar fiind în cantitate mică, se poate da repede pe gât.

3. Hidratează-te intens. Mai multe pahare cu apă plată scot alcoolul din sânge şi potolesc setea mistuitoare provocată de deshidratarea puternică.

4. Mănâncă ceva, dacă poţi! Evident, sunt indicate alimentele uşoare, cum ar fi o supă, pâine prăjită, un cartof la cuptor. Dacă nu îţi face bine, bea un ceai de mentă îndulcit cu miere, care îţi va calma stomacul. Alte alimente indicate sunt ouăle, carnea de pui sau curcan şi iaurtul. Ele conţin cisteină, care ajută la curăţarea ficatului de radicali dăunători şi calmează aciditatea gastrică.

5. Consumă miere. Explicaţia: abuzul de alcool duce şi la scăderea glicemiei; lipsit de glucoză, sistemul nervos suferă – aşa se explică frisoanele şi tremurăturile care însoţesc starea de mahmureală. Glucoza de cea mai bună calitate se găseşte în miere, deci, câte 6 linguriţe de miere, din jumătate în jumătate de oră, timp de 4 ore (dacă suferi de diabet, nu e recomandată. De fapt, în acest caz nici alcoolul nu e indicat).



6. Ia tinctură de propolis. Pentru un rezultat mai rapid, poţi să bei treptat, cu înghiţituri mici, un litru de apă rece în care ai amestecat 50 ml de tinctură de propolis.

7. Bea milkshake de banane. Amestecă în shaker o banană, un pahar de lapte şi două linguriţe de miere. Efectul lor cumulat e benefic: bananele calmează stomacul, mierea restabileşte nivelul de zahăr din corp, iar laptele îl rehidratează şi reduce aciditatea gastrică.

8. Bea suc de mere alternativ cu cel de roşii. Ca să scapi de ameţeli, bea, alternativ, suc de mere şi de roşii (100 ml fiecare). Repetă de trei ori (în total, vei bea pe parcursul zilei 300 ml de suc de mere şi 300 ml de suc de roşii).

9. Bea infuzie de mărar. După ce ai băut mai mult, apar uneori şi arsuri la stomac sau chiar senzaţie de greaţă. Acestea se calmează cu o infuzie din frunze de mărar: se pune planta în 250 ml de apă clocotită, se acoperă vasul şi se lasă între 3 şi 5 minute; infuzia astfel obţinută se împarte în două părţi egale, care se beau după micul dejun, respectiv după cină.

10. În farmacii, găseşti şi pastile antimahmureală. Acestea reduc efectele consumului excesiv de alcool, ajută la evitarea disconfortului ulterior consumului excesiv de alcool, elimină simptomele mahmurelii, accelerează eliminarea produselor toxice rezultate în urma oxidării alcoolului, ajută la refacerea formei fizice a organismului. Conţin vitamine şi minerale sau aspirină şi cofeină, scrie libertatea.ro.