O fantomă fotografiată la un hotel din Băile Herculane

Iata o intamplare mai veche, petrecuta in 2008

Localnicii din Băile Herculane susţin că o fantomă bântuie un hotel din centrul oraşului. Aceştia sunt convinşi că spiritul încearcă să-i îndepărteze pe cei care calcă pragul aşezării. Şi, după cum spun oamenii din zonă, aceştia nu sunt deloc puţini. Au un motiv bine întemeiat.



Totul a pornit de la o legendă a locului. Oamenii spun că sub hotelul Decebal din centrul staţiunii este îngropată o comoară de pe vremea romanilor. A fost de ajuns să se afle vestea, că locul a fost invadat de căutătorii de comori. Au venit dotaţi cu tot ce trebuie. Aparatele de detectare a metalelor le-au indicat chiar că, undeva - sub fundaţie - ar fi îngropată o cantitate mare de aur. 

S-au pus pe săpat, numai că a apărut ea: fantoma. O femeie înveşmântată în alb, spun unii. Un preot dac, susţin cu tărie alţii. Dar ce ar căuta un preot dac să apere o comoară de-a romanilor? Şi ce blestem apasă locul? Întrebările sunt nenumărate.



Silueta misterioasă a fost fotografiată miercuri după-amiază. Stă în capul scărilor. Nu are un aer ameninţător, dar nici nu te îmbie să urci în clădire. Până în final, este paznicul comorii.