Cazul straniei explozii de la Comanesti


„Pe 20 aprilie, la 9.20, pe o raza de sute de kilometri s-a auzit o bubuitura teribila. Centrul pare sa fi fost in zona orasului Comanesti, judetul Bacau. Zgomotul a terorizat patru judete: Bacau, Neamt, Covasna si Harghita.

La Comanesti, Onesti, Darmanesti, Asau, Palanca, Agas (localitati grupate pe Valea Trotusului), dar si la Moinesti, Tescani si Lucacesti, zgomotul a panicat cetatenii, iar autoritatile locale si cele nationale au intrat in alerta. Dupa ce au verificat toate obiectivele industriale din judet, iar zona a fost survolata de un elicopter militar, nu s-a descoperit nimic care sa explice bubuitura. Autoritatile au incercat in zadar sa afle care ar putea fi sursa puternicului zgomot, asa ca au aparut speculatiile.

Cum varianta unei implozii miniere sau deflagratia unei pungi de gaze a cazut dupa primele verificari, oamenii cred ca la mijloc ar fi vorba de explozia unui meteorit, iar altii cred ca este vorba despre un experiment militar.

Avand in vedere ca fenomenul, fara precedent in ultima suta de ani, s-a pierdut in noianul de stiri, „Evenimentul zilei” a reluat ancheta, pas cu pas, pentru a vedea cu adevarat ce s-a petrecut la Comanesti.

Simpli cetateni, autoritati, ofiteri cu experienta, specialisti in astronomie, dar si amatori ai fenomenului OZN analizeaza „Explozia de la Comanesti”.

„Nu stiu ce a fost.  E un mister total”


 
Controverse. Dupa indelungi cautari, autoritatile s-au lasat pagubase. Fiecare cauta un raspuns, dar nimeni nu poate sa dea explicatii.
Pe la ora noua si ceva, nu mai tin minte exact, in timp ce ma indreptam de la Bacau spre Lucacesti, unde locuiesc, m-a sunat sotia, care mi-a spus ca este foarte speriata din cauza unui zgomot extrem  de puternic”, ne-a declarat un localnic, Nelu Fartade.

Un alt barbat din Comanesti ne-a povestit ca era in frizerie si a zbughit-o imediat afara cand a auzit  sunetul teribil. „Parea ca s-a crapat cerul, ca vine sfarsitul lumii”, spune profesorul Mihai Buturuga.”

evz.ro