Katharina Siegel, amanta cu care Vlad Tepes a avut 5 copii


Katharina Siegel a fost fiica unui ţesător sas din cetatea Braşovului. La vârsta de 17 ani l-a cunoscut pe Vlad Ţepeş, care avea 24 de ani. Relaţia dintre ei a durat 20 de ani. 

Vlad Ţepeş (1431 – 1476) a fost nepotul lui Mircea cel Bătrân şi fiul lui Vlad Dracul, fiind totodată şi unul dintre cei mai cunoscuţi domnitori români. Născut la Sighişoara, Vlad Ţepeş a devenit o personalitate marcantă în istoria ţării noastre. 

Până să devină conducătorul Ţării Româneşti, Vlad a fost numit guvernator militar al Braşovului, reuşind prin negoţul de cai să adune o avere considerabilă. Deşi este considerat drept un domnitor foarte dur, pedepsele aplicate de acesta fiind din cele mai cumplite, Vlad Ţepeş a avut şi o parte mai sensibilă, care nu este însă prezentată în cărţile de istorie.

 Cronica transilvană din secolul al XVIII-lea dezvăluie detalii rare din viaţa lui Ţepeş, din timpul şederii sale în Braşov, în perioada 1451 – 1456. Printre alte informaţii unice despre el, există, de asemenea, una care se referă la o tânără frumoasă de origine sasă pe care Vlad Ţepeş a iubit-o foarte mult. 

Cunoscutul domnitor român era un bărbat destul de carismatic, astfel că în afara celor trei căsătorii bine cunoscute, el a avut multe alte relaţii amoroase din care au rezultat copii nelegitimi.

 Înainte de a deveni domnitorul Ţării Româneşti, în iarna anului 1455, Vlad Ţepeş a întâlnit-o pe femeia ce avea să devină marea sa dragoste, săsoaica Katharina Siegel, care pe atunci avea doar 17 ani. Se pare că această relaţie ar fi fost şi unul dintre motivele pentru care voievodul muntean a fost arestat de către Matei Corvin în toamna anului 1462.

 „Când a văzut-o sus, la bastion, Vlad Dracula, care tocmai se afla atunci acolo cu ofiţerii săi, a sărit s-o ajute. Spre uimirea tuturor. Deşi era speriată din cauza grozăviilor pe care le auzise despre celebrul principe, fata a fost impresionată de gestul său. Adevărul a fost că Vlad, la vederea frumoasei tinere cu ochii ei mari şi albaştri şi cozi aurii, foarte lungi şi bogate, a fost lovit de o dragoste atît de năpraznică încît nu a mai luat în considerare sfaturile apropiaţilor săi care îl avertizau despre implicaţiile şi pericolele la care se expune prin această legătură. Se pare că, tot din acel moment, a uitat şi de toate celelalte aventuri pe care le întreţinea în cetatea Coronei“, a povestit Diana Krausser, expert în istoria medievală. 



Katharina Siegel era fiica unui ţesător din Braşov şi una dintre cele mai frumoase fete din regiune, mai mulţi cavaleri saşi pretinzând la inima ei. Într-o dimineaţă de decembrie a anului 1455, tânăra săsoaică împreună cu verişoarele ei împingeau o sanie pe dealul Cetăţii Braşovului, sanie ce era încărcată cu provizii pentru soldaţi. 

Vlad Ţepeş a văzut-o pe Katharina cum se chinuie să împingă sania, astfel că s-a oferit să o ajute. În ciuda lucrurilor urâte pe care le auzise despre Vlad, Katharina a fost impresionată de gestul său. Ţepeş s-a îndrăgostit la prima vedere de tânăra de 17 ani cu ochi albaştri mari şi cu părul de aur. 

Relaţia lor nu a fost văzută cu ochi buni de către saşi, însă Vlad Ţepeş nu a dorit să renunţe nici o clipă la Katharina. Săsoaica şi domnitorul muntean au trăit o poveste de dragoste ce a durat nu mai puţin de 20 de ani, din care au rezultat cinci copii, respectiv Vladislav (1456), Catherina (1459), Christian (1461), Hanna (1463) şi Sigismund (1468). 

Vlad Ţepeş a iubit-o atât de mult pe Katharina Siegel încât a intenţionat să se căsătorească cu ea în anul 1462, după ce soţia sa Jusztina s-a sinucis. Cu toate acestea, el nu a reuşit să-şi ducă planul până la capăt deoarece la data de 26 noiembrie 1462 a fost arestat în Munţii Piatra Craiului, în apropiere de Castelul Bran. 

Conform istoricilor, Vlad Ţepeş a fost arestat de Matei Corvin, rege al Ungariei si principe al Transilvaniei, pentru a-l proteja de saşii care voiau să-l omoare, nemulţumiţi de relaţia acestuia cu Katharina Siegel.

 După 14 ani de detenţie, Ţepeş se întoarce în Ţara Românească unde este numit din nou domnitor al statului. Domnia sa a fost una de scurtă durată, el fiind asasinat la sfârşitul lunii decembrie 1476. Corpul său a fost decapitat şi capul a fost trimis sultanului turc, care l-a aşezat într-o ţeapă. 

După moartea domnitorului, Katharina, ajunsă la 39 de ani, s-a întors la mănăstirea unde copilărise.

adevarul.ro